Der er gode penge at spare ved at booke en ferielejlighed i stedet for et hotelværelse, men til gengæld skal kvaliteten også være i orden – ellers kan hele rejsen hurtigt blive ødelagt. Her giver vi dig nogle tips til at vælge den helt rette ferielejlighed.
Hvis man vil bo på et ordentligt hotel i en storby, koster det næsten altid mere end 600 kr. pr nat. Nogle steder er det billigere (Østeuropa), andre dyrere (storbyer i USA, Vesteuropa). Til gengæld er kvaliteten som regel helt udmærket sådanne steder, så man får trods alt, hvad man betaler for.
Ferielejligheder er ofte et godt stykke billigere end hoteller. Derfor kan det ved første øjekast virke som en rigtig god idé at vælge en ferielejlighed, og det er det også typisk. Man skal dog holde godt øje med, hvordan lejligheden ser ud, og hvordan prisen er i forhold til det, man får, inden reservationen bekræftes.
Indhold
5 ting du skal holde øje med, når du vælger ferielejlighed
Lad os se på fem punkter, som er vigtige at huske, når man skal vælge et sted at overnatte (som ikke er et hotel).
1. Generel kvalitet af lejligheden
Kig på nogle billeder af den pågældende ferielejlighed, inden du booker. Hvis der er noget, der ikke ser ud, som det skal, så gå videre til næste lejlighed. Det er simpelthen ærgerligt at komme et sted hen og blive skuffet af kvaliteten, fordi man ikke kiggede tingene godt nok igennem inden.
Og husk – billederne er næsten altid bedre, end hvad virkeligheden er. Så hvis der er mange billeder af lejligheden +10 er det hele nok legitimt, men hvis der kun er et eller to gode billeder, så spørg gerne om at se nogle flere.
2. Beliggenhed
Det er altså ikke noget ved at bo fem kilometer fra centrum, selv hvis prisen er billigere. Typisk er det selvfølgelig dyrere at bo i midten, men de penge sparer man ofte på transport og samtidig er der lidt mere energi at tage af, når man rejser. Beliggenheden er super vigtig, og man bør have det i tankerne, når man vælger sin ferielejlighed.
3. Andres vurderinger
Hvordan vurderer andre besøgende lejligheden? Hvis der er flere gode anmeldelser, bør man ikke tøve alt for meget med at vælge den. Til gengæld skal man nok lige tænke sig om en gang eller to, inden en ferielejlighed med flere dårlige anmeldelser vælges.
Hvis mere end 80% af anmeldelserne er positive, kan man som tommelfingerregel føle sig tryg ved at vælge stedet. En bedre procentdel er selvfølgelig at foretrække, men der er jo også andre faktorer, som for eksempel prisen. Finder man et enormt billigt sted med blot 60% positive anmeldelser, kan det for nogles vedkommende vise sig at være godkendt.
4. Pris i forhold til udbytte
Kan det overhovedet betale sig at vælge en ferielejlighed? Hvis priserne ikke er gode i forhold til, hvad man får igen, er det måske tid til at se på andre ferielejligheder eller måske endda hoteller. Sammenlign eventuelt med andre overnatningsmuligheder i samme område og tag selvfølgelig billedernes kvalitet i betragtning.
5. Køkken, vaskemaskine, etc.
Måske er det ikke super nødvendigt, men trods alt stadig rart at have. Hvis lejligheden har sit eget køkken, behøver man ikke spise på restauranter og caféer 3-4 gange om dagen, så det er klart en fordel. På samme måde er det fint, hvis lejligheden har en vaskemaskine – især hvis man er væk længere tid af gangen.
Konklusion
Når alt dette så er sagt, kan ferielejligheder klart anbefales. Der er nogle scammere, der udlejer dårlige lejligheder til uretfærdige priser, men langt de fleste er altså gode nok. Dette indlæg lyder måske en smule negativt på grund af de mange advarsler, samt ting man skal holde øje med, men det er på ingen måde ment sådan – blot som guide, sådan du kan finde det helt rette sted og ikke kommer til at opleve ret mange problemer.
RoadTalk anbefaler, at du benytter AirBNB til at finde din ferielejlighed. På AirBNB er der et enormt udvalg af lokale i hele verden, der gerne stiller deres sted til rådighed for et mindre beløb i døgnet.
Du får en rabat på ca. 130 kr., hvis du booker din ferielejlighed hos AirBNB gennem dette link.
God rejse!
Skriv et svar