I denne artikel ser vi nærmere på leje af bil i Danmark og udlandet. Heriblandt også andre europæiske lande. Processen er som regel super nem, og priserne er gode, hvis du kigger de rette steder.
Billeje er både oplagt til kør-selv-ferier, men også hvis du simpelthen bare har brug for en bil til noget praktisk. Det betyder, at der en vis efterspørgsel – og vi forsøger at redegøre for alt om billeje her.
Den gode nyhed er, at leje af bil har aldrig har været lettere. Med den rette fremgangsmåde er det muligt at få den perfekte bil til en god pris – og helt uden noget besvær.
Vi har lavet denne guide for at gøre biludlejning så overskueligt som muligt.
Indhold
Sådan finder du de bedste tilbud på billeje
I stedet for at kigge hos de enkelte forhandlere (Hertz, Budget, Sixt, Avis, Europcar, osv.) giver det mere mening at bruge en såkaldt bilsøgemaskine. Her indtaster du blot dine informationer og finder derefter de bedste tilbud på leje af bil.
Den bedste side til at finde den perfekte bil er Expedia. De har aftaler med stort set alle nævneværdige udlejere, så hvis du foretager en søgning hos dem, vil du hurtigt finde en god deal. Her er du nærmest garanteret den bedste pris på markedet.
➛ Gå til Expedia Biludlejning for at foretage en søgning – og se derefter de bedste priser.
Du skal udfylde følgende ting, inden du kan se en pris:
- Hvor du vil afhente bilen
- Dato og tidspunkt for afhentning og aflevering
- Evt. hvis du vil aflevere den et andet sted
- That’s it!
Det tager cirka 1 minut at udfylde.
Derefter får du nogle tilbud og skal bare vælge det bedste af slagsen. Når du har gjort det, går du videre til at give dine personlige informationer og betaling. Nogle forhandlere tillader, at man betaler, når man afhenter bilen – det finder du ud af, når du booker. Forvent dog at skulle betale med kreditkortet, når du lejer bilen via internettet.
Hvor meget koster det at leje en bil?
Det varierer efter flere forskellige faktorer:
- Hvilken bil vil du have? Nogle er selvfølgelig dyrere end andre.
- Hvor længe skal du bruge den? Almindelige, gode biler går som regel for 2500-3000 kr. om ugen. Det bliver typisk billigere, hvis du lejer i længere tid af gangen.
- Hvor meget forsikring vil du have med i prisen? (Tyveforsikring og skadeforsikring følger næsten altid automatisk med. Til gengæld bliver man også næsten altid tilbudt flere forsikringer.)
- Alder. Hvis du er under 25, vil det ofte være dyrere at leje en bil. Især hvis du ovenikøbet også er under 21.
- Flere personer. Hvis man er alene, er det billigere, end hvis man er flere. Det skyldes forsikringer. Dog er det stadig langt billigere for selv en gruppe at leje en enkelt bil frem for flere biler!
Den eneste måde, du kan få et svar på, er ved at indtaste dine informationer hos Expedia (link højere oppe) og se prisen.
Husk i øvrigt også at regne benzin med i budgettet. Man får bilen udleveret med en fuld tank stort set alle steder (det bør stå klart og tydeligt, når du bestiller -> hold gerne øje med det).
Men der er en god chance for, at den skal tankes op et par gange undervejs, så det skal selvfølgelig regnes med, hvis du rejser indenfor et budget.
Især hvis du skal ud på en længere rejse, bør man overveje den forventede pris på benzin. Det er nemlig vigtigt at have alle udgifter med i tankerne, når du er på vej til at leje bil. Af den grund kan det også være smart at vælge en bil, der kører langt på literen, hvis du prøver at spare penge på biludlejningen.
Hvor kan man leje bil i Danmark?
Du kan hente og aflevere din lejede bil i de fleste danske storbyer og lufthavnsbyer.
De mest populære steder at gøre det er:
- Aalborg
- Aarhus
- Billund
- Esbjerg
- Frederikshavn
- København
- Odense
Det er dog langt fra begrænset til blot disse byer. Mindre byer, såsom Hirtshals, Helsingør og flere andre, giver også mulighed for leje af bil, så det kan gøres overalt i landet. Ellers er der aldrig langt til en af de populære byer at leje bil i, uanset hvor i landet du befinder dig.
Hvis du vil leje en bil i et andet europæisk land foregår det på præcis samme måde som i Danmark. Du bruger Expedia eller en anden side til at finde den bedste deal, også udfylder du blot dine informationer og tager hen og henter bilen. Det er super nemt.
Priserne kan variere en smule fra land til land, men selvfølgelig giver det bedst mening at starte i Danmark, hvis du har tænkt dig at køre ned igennem Europa for så at returnere senere.
Leje af bil i praksis – sådan fungerer det
Målet med denne artikel er at gøre det så simpelt og overskueligt at leje bil som overhovedet muligt. Derfor går vi til sidst igennem hele processen med leje af bil, om end det dog sagtens kan variere fra sted til sted / by til by.
Når du har fundet en bil på Expedia og sendt reservationen af sted, som nævnt hvordan i det første punkt, kommer der en dag, hvor bilen skal afhentes. Her tager du simpelthen bare ud til biludlejeren (du finder altid en tydelig adresse, når du reserverer), og viser din dokumentation: Print bekræftelsen fra internettet ud og vis dit kørekort – det er normalt bare det, du skal gøre.
Ofte bliver du selvfølgelig tilbudt at købe ekstra ting, men det er sjældent nødvendigt. Herefter er du klar til at køre af sted! Du får typisk bilen med en halvt fuld eller til tider helt fuld benzintank – dette fremgår, når du vælger din ordre på nettet.
Pas godt på bilen, mens du kører i den, og aflever den tilbage igen det planlagte sted (medmindre andet er aftalt). Det ER muligt at hente en lejebil i én by og aflevere den i en anden. Men det bliver måske lidt dyrere. Der er der dog taget højde for prisen, når du bestiller (for man udfylder jo hvor man afhenter og afleverer – herefter udregnes prisen automatisk af Expedias søgemaskine).
Forbruger Europa har i øvrigt lavet en god artikel med 10 gode råd om billeje. Den er værd at tjekke, hvis det er første gang du lejer bil og dermed gerne vil minimere risikoen for problemer.
Mere detaljeret guide til Expedia
Hvis du ønsker flere detaljer end det, der er angivet højere oppe, går vi mere i dybden under dette punkt. Især om hvordan du bruger Expedias gode service til at finde din lejebil.
Ting du skal udfylde på Expedia
Du skal i begyndelsen udfylde følgende ting i forbindelse med leje af bil via Expedias søgemaskine.
- Hvor du vil afhente din lejebil
- Hvor du vil aflevere den
- Datoer og tidspunkter
- Specielle præferencer, såsom:
- Bilstørrelse/kvalitet
- Foretrukket udlejningsfirma
- Evt. specialudstyr
De første par punkter, altså afhentning, aflevering, dato og tidspunkt, er altså obligatoriske. De specielle præferencer behøver du ikke at vælge, medmindre du har bestemte ønsker. Dog er det altid smart at vælge bilstørrelse alt efter, hvor mange I skal af sted. Det er også smart at vælge bil med GPS, hvis du/I skal køre i et andet land, hvor det let kan blive svært at finde vej. GPS er generelt bare smart at have.
Det er dog helt og holdent noget, som du selv afgør, når du lejer din bil – det afhænger af dine egne præferencer.
Efter du har udfyldt
Efter du har udfyldt informationerne, bliver du sendt videre til en oversigt over biler og priser. Her kan du tage et kig på de forskellige biler, læse mere om specifikationer, forsikringer og mere. Det er overraskende simpelt.
Det ser nogenlunde sådan ud, når du kommer videre til dette punkt:
Når du har fundet din ønskede lejebil, klikker du på knappen “Reserver”. Herefter vil du blive bedt om at indtaste dine kontaktoplysninger (navn, e-mail og telefonnummer) samt betalingsoplysninger. Hvis du før har benyttet Expedia til enten booking af hotel, søgning af flybilletter, eller endda leje af bil, kan du logge ind med dine eksisterende oplysninger.
Når du har udfyldt disse oplysninger, er aftalen i stand. Du skal blot printe bekræftelsen ud (eller have den klar via mobil) og møde op, når bilen skal afhentes. Husk også kørekort.
Det gør som regel ikke noget, hvis du afhenter bilen lidt før eller senere det fastlagte tidspunkt, så længe det stadig er samme dag. Det afhænger lidt af udlejningsselskab, men som udgangspunkt er selskaberne til at tale med, hvis du ønsker at afhente bilen lidt før eller lidt senere. Bilen står jo trods alt klar til dig.
Hvis du har spørgsmål i forbindelse med leje af bil hos Expedia, kan du benytte kommentarfeltet i bunden af siden, eller sende en besked af sted til RoadTalk via kontaktformularen her.
5 hurtige tips til billeje
Biludlejning er et simpelt tema, men hvor det alligevel er rart med lidt info. Bare for at være ordentligt forberedt. I dette punkt får du 5 hurtige tips til billeje, så alt fungerer efter planen. Noget af det er allerede nævnt tidligere i artiklen, men det er altid fint at opsummere.
1. Vælg en bil med GPS
Måske har du GPS og rutekort på mobilen, men det er alligevel smart at få GPS med. Ofte koster det ikke engang ekstra – bare vælg en bil, hvor det står i beskrivelsen, at GPS er inkluderet. Andre gange kan det dog godt være, at du skal leje GPS som tilbehør. Men selv i det tilfælde skulle vi mene, at det betaler sig. Især hvis du skal køre steder hen, som du ikke er vant til at færdes i.
2. Overvej bilens benzinforbrug
Et ret simpelt punkt som du nok også allerede har tænkt på. Overvej bilens benzinforbrug hvis du skal bruge den længe. Det er nemlig en stor økonomisk faktor.
3. Tænk ikke for meget over selskaberne
De fleste biludlejningsselskaber minder om hinanden. Der er forskelle, ja, men langt flere ligheder. Fokusér på hvilken bil du gerne vil have og vælg det bedste tilbud. Det er som regel bedst.
4. Tag kun de forsikringer du har brug for
Nogle forsikringer er altid med i den normale pris ved leje af bil. Men du får altid tilbudt lidt ekstra, når du afhenter bilen. Tag de forsikringer, som du mener du har brug for, og sig pænt nej tak til resten. Det er fint at være dækket ind, men det skal ikke være for enhver pris.
5. Kør ordentligt
Kør ordentligt når du har lejet en bil. Det ville være ærgerligt at være involveret i en trafikulykke. Sådan er det altid, men når du lejer en bil, er det trods alt et andet køretøj. For nogle kræver det tilvænning, så husk altid på at køre ordentligt og følge trafikreglerne.
Leje bil i Danmark
Herunder får du eksempler på leje af bil i forskellige danske byer. I hvert fald de største af slagsen.
Leje af bil i København
København er nok det letteste sted at finde en god lejebil i hele Danmark. Alle de store udlejningsselskaber, både danske og internationale, har afdelinger her, så det bliver aldrig svært at finde et sted at leje en bil.
Det er muligt at leje bil ved lufthavnen. I Københavns Lufthavn står flere selskaber klar med lejebiler, hvor særligt Europcar har en god afdeling og tilbyder god service. Der er dog også rig mulighed for at leje bil i midtbyen, ligesom du også finder kompetente biludlejningsselskaber i de københavnske forstader.
Fra København kan du køre til Sverige via Øresundsforbindelsen, men du kan naturligvis også blive i Danmark. En anden mulighed er at køre ned gennem Europa. Hvad end du ønsker, så er det muligt. Du skal blot skrive “København”, når du udfylder formularen hos Expedia!
Billeje i Aarhus
I Aarhus kan du også nemt leje bil. De fleste vælger at afhente deres bil hos en af de mange udlejere, der er i Aarhus midtby (FlexCars, Europcar, m.fl.), men du kan også hente din lejebil i Viby, Tilst eller Åbyhøj, hvis det er lettere for dig.
Aarhus Lufthavn, som ligger nordøst for byen og rimeligt langt væk fra centrum – næsten lige så langt væk som Randers – har også et par udlejere klar, om end de dog mest henvender sig til udlændinge, der kommer ind via Aarhus Lufthavn og skal på ferie i Danmark. Du kan dog også sagtens afhente din bil her, hvis du ønsker det. Hertz holder blandt andet til her – et af de absolut mest kendte brands inden for biludlejning.
Lej en bil i Aalborg
Aalborg er et fint sted at leje bil, hvis du bor i Nordjylland og gerne vil have lidt forskellige muligheder. Der er adskillige udlejere til stede her, hvor Europcar og Sixt er de mest prominente, men der er også fine private udlejere.
Du kan vælge at afhente bilen i Aalborg Lufthavn, der ligger relativt tæt på selve byen. Du kan dog også gøre det lige i nærheden af Busterminalen, hvor der også er selskaber, der holder til. Generelt er der mange steder i Aalborg, hvor det er muligt at finde et køretøj. Leje af bil er også muligt i Nørresundby, hvis du ønsker at udvide mulighederne endnu mere.
Læs mere om billeje i Aalborg lufthavn her.
Lej bil i Tyskland
Hvis du flyver til Tyskland og gerne vil leje bil, når du ankommer her, er det intet problem. Det foregår på stort set samme måde som i Danmark, og du kan igen benytte Expedias søgemaskine. Når aftalen er på plads (hvilket foregår ret automatisk), skal du blot møde op og afhente bilen.
Ofte er det billigere at leje bil syd for grænsen, og kvaliteten af bilerne kan endda også være bedre. Derfor er der mange, der rent faktisk vælger at begynde kør-selv-rejsen i Tyskland frem for i Danmark. Det er nemlig nemt at tage toget til Hamborg og leje en bil her. Der kan hyppigt være gode penge at spare, men det er i sidste ende op til dig selv at undersøge.
Tyskland har mange store byer, og uanset hvor i landet du befinder dig, vil det næsten altid være muligt at finde en biludlejer i nærheden.
Leje af bil i øvrige EU lande
Det foregår igen på nogenlunde samme måde som herhjemme, om end det til tider kan virke mere kompliceret. Det skyldes, at forsikringer kan fungere anderledes, samt de sproglige vanskeligheder. Det er dog sjældent reelle problemer. Hvis du allerede har booket bilen via Expedia, er det styr på det hele, og du skal blot møde op og afhente bilen.
Der er en god chance for, at du vil blive tilbudt yderligere forsikringer, men her kan du takke nej. Desuden vil personalet hos biludlejningsselskaberne – oftest – være komptetente i engelsk, så selv det sproglige er sjældent et problem. Så skal du i hvert fald være virkelig uheldig, hvis det er.
Fordelen ved at leje bil i andre EU lande er, at det er billigere. Samtidig er det praktisk, når du rejser og gerne vil opleve mere end bare et enkelt sted.
Langt de fleste lufthavne har biludlejere klar, så du kan hoppe direkte ind i bilen, når du lander, og derefter begynder rejsen for alvor. Bilferier er som regel de bedste, og hvis du ikke har lyst til / mulighed for at medbringe egen bil til rejsen, er leje af bil oplagt.
Hvis du til gengæld planlægger en rejse til USA, kan du læse om amerikansk billeje her.
Erfaringer med leje af bil
Hvis du har nogle gode (eller dårlige) erfaringer med billeje, eller måske et par gode råd, så er du velkommen til at kommentere herunder. Det samme er gældende, hvis du har et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, inden du booker bilen.
Ellers: God tur i bilen! Uanset om du skal på et længere roadtrip eller bare vil bruge den til praktiske forhold.
Dennis skriver
Jeg er også enig i at man kun skal tage de forsikringer man har absolut brug for. Hader at leje bil med alt det mersalg hver gang.
Jacob skriver
Absolut. Der er vi helt enige 🙂
I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt med flere forsikringer end det, der i forvejen er inkluderet. Så til andre læsere kan det anbefales kun at fokusere på det essentielle, og evt. specialbehov.
Nicholas skriver
Forsikring mod skader og tyveri er altid inkluderet i lejen, men der er en høj selvrisiko på 10 – 15.000 kr., det er bl.a. ekstra forsikring til dækning af denne selvrisiko biludlejerne forsøger at sælge, når man afhenter bilen. Denne selvrisiko er som regel dækket af din rejseforsikring, så læs din rejseforsikring grundigt igennem, eller ring og spørg dit forsikringsselskab, inden du lejer bil til ferien.
Skader på dæk og glas samt solo skader(f.eks. hvis du kører ind i en lygtepæl uden andre implicerede) er ikke dækket af rejseforsikringen og du bør derfor overveje om du vil tilkøbe en sådan forsikring hos udlejeren.