Bilferier er populære blandtdanskerne. Og når det gælder rejser langt væk hjemmefra, er det ofte nemmere at leje en bil, end det er at bruge egen bil. Billeje er hverken dyrt eller svært, og det kan gøres stort set overalt.
Der er dog nogle ting at være opmærksom på i forbindelse med billeje.Hvis du er på vej til at leje bil i udlandet, får du her nogle hurtige tips, som måske kan hjælpe dig med det praktiske – og ikke mindst med at spare lidt penge.
Del gerne artiklen med andre, der godt kunne bruge tips til bilferien.
Indhold
1. Book billeje på nettet
Det er meget billigere at booke bil på nettet, end det er at møde op hos et udlejningsselskab og finde en bil.
Typisk kan du spare omkring 20-30% ved at booke online.
Derudover er du sikker på, at du får en bil sat til side. Du ved med garanti, at der står en bil og venter på dig, når du kommer frem til afhentningsstedet.
En anden vigtig fordel er at du har valgmulighed mellem mange forskellige biler, når du tjekker igennem på computeren. Du kan også læse op på forsikringerne og sørge for, at du får tegnet de rette – det er lidt sværere, når man står på stedet og får forsikringerne præsenteret med det samme.
Hvor er det bedste sted at booke bil online?
Det er et godt spørgsmål, for de fleste udlejningsselskaber ligner hinanden, og de deler også tit lokationer med hinanden.
Vi plejer som regel bare at søge efter de bedste tilbud igennem Expedia. Her bliver alle de bedste udlejere sammenlignede, og derefter er det nemt at finde en god lejebil til et fornuftigt beløb.
2. Køb kun de forsikringer du har brug for
Det bliver hurtigt dyrt med forsikringer. Standardforsikringer mod tyveri og kollisioner er som regel inkluderet i den almindelige pris, men du vil få tilbudt en masse ekstra, som ikke altid er nødvendigt.
For det første kan det være at din egen bilforsikring allerede dækker over eventuelle uheld og skader i en lejebil. Det kan du tjekke op på.
Men alligevel: Det er sjældent, det er nødvendigt med en masse ekstraforsikringer. Så når du booker din bil, kan du læse forholdene igennem og holde dig til de forsikringer, der er nødvendige for dig – og skippe resten.
3. Vælg én chauffør hvis I er mange
Ikke det mest praktiske, da det selvfølgelig kun er én person, der således får lov at køre, men det er en god måde at spare penge på.
Hvis I er en gruppe, der rejser sammen (fx en familie eller bare en gruppe af venner), så skal I betale ekstra i forsikring for hver chauffør, som har planer om at køre bilen.
Derfor: Det er simpelthen nemmest bare at møde op én person og leje bilen. Sig at denne person er den eneste, der skal være chauffør.
4. Det er dyrt at leje fra en lufthavn
Udlejningsselskaberne ved godt, at folk der rejser er mest tilbøjelige til at leje en bil direkte fra lufthavnen af. Det er nemlig nemmest, så det er også den bedste beslutning.
Eller hvad?
Godt nok er det praktisk at kunne hente bilen med det samme. Men hvis prisen er en vigtig faktor, så er det bedre at leje bil et andet sted.
Det er nemlig noget dyrere at leje bil fra et selskab i en lufthavn, end det er fra et andet sted. Det skyldes, at der ofte lægges flere gebyrer oveni, når du booker billeje i lufthavnen.
I stedet kan du altså spare penge ved at booke bil fra en beliggenhed, der er udenfor en lufthavn. Ofte tilbyder biludlejningsselskaber transport til lufthavnen og frem til deres udlejningssted, så på den måde er det ret smart. Der er ofte 10% at spare her.
5. Betal for GPS
Vi anbefaler at betale for at få en bil med GPS.
Det er simpelthen bare lettere, når du er i udlandet, da det nogle gange kan være svært at finde vej et helt nyt sted.
Selvom det er blevet en del billigere at bruge internet fra mobilen i udlandet, så er signalet stadig ikke altid perfekt, og derfor er det altid rart med en GPS.
Det er sjældent dyrt at få en GPS med. Det kan måske koste 50-100 kroner ekstra for hver dag du lejer bilen, men det er det hele værd, da du slipper for at fare vild.
6. Tjek at alt er i orden
Når du får bilen udleveret, er det smart at tjekke alt igennem til at starte med. Lad være med at tage nøglerne og køre af sted med det samme. Du bør sikre dig, at alt ved bilen er præcis som reklameret, og at det hele fungerer ordentligt.
Tippet siger lidt sig selv, men det er faktisk noget, som mange overser ved billeje. De kører af sted med det samme og tjekker ikke igennem. Vi anbefaler i stedet, at du gennemgår bilen de første 10 minutter. Det er en lille tidsinvestering, men den er vigtig, hvis der skulle være noget i vejen.
7. Betal ikke for ekstra benzin
Ofte udleveres en bil med en halv tank, og du får selv stillet et krav om at aflevere den tilbage igen med en halv tank.
Det er nok i sig selv. Alle udlejningsselskaber tilbyder, at du for et ekstra beløb kan få bilen udleveret med en fuld tank, og det er der mange, der siger ja til.
Men det er helt unødvendigt. Du kan komme langt på en halv tank, i hvert fald langt nok til næste tankstation. Du sparer penge ved selv at tanke, så det giver rigtig god mening. Betal ikke ekstra for en fuld tank – overtag bilen som den er (typisk med en halv tank fra start), og sørg for at aflevere den igen i samme mængde.
Bonustip: Aflever bilen til tiden
Billeje er forholdsvis billigt under almindelige omstændigheder, men der er et par ting, der hurtigt kan gøre oplevelsen dyrere. Det gælder især hvis du ikke afleverer bilen tilbage igen til den aftalte tid.
Hvis du vender forsinket tilbage med bilen, kan du blive opkrævet en dags ekstra betaling for den, ligesom der kan være ekstra gebyrer, hvis en anden kunde har booket den på samme dato. Det bliver hurtigt dyrt, så sørg for at bringe lejebilen tilbage til tiden. Sæt gerne rigeligt med tid af til det, og kør bilen ind til udlejeren et par timer før. Det betaler sig som regel.
Husk at tømme bilen for alle ejendele og for skrald.
Gode alternativer til billeje
Så længe du er opmærksom på ovenstående ting og benytter dig af disse tips, vil du næsten altid få en god og simpel oplevelse med at leje bil – også i udlandet.
Der er dog et par andre alternativer til billeje, som vi også stærkt kan anbefale.
Det gælder blandt andet:
- Tage egen bil i stedet
- Togrejser
- Busrejser
Det er selvfølgelig kun muligt at tage egen bil, hvis rejsen foregår nogenlunde tæt på Danmark – i hvert fald inden for Europa. Ellers bliver det svært, og i USA er det for eksempel svært at komme uden om billeje.
Men hvis det gælder en tur til Tyskland eller Frankrig, så giver det uden tvivl mest mening at tage egen bil. På den måde sparer du også udgifter i form af flybillet m.m.
Togrejser er også glimrende. Der er mange hurtigtoge, der gør, at du kan komme frem langt hurtigere, end du ville kunne i bil. Samtidig kan togrejser sagtens være billige, og der er masser af gode udsigter undervejs (afhængigt af hvor du rejser). Desuden er der mindre ansvar.
Busrejser lyder måske ikke så attraktive, men det kan sagtens gøres til en god oplevelse. Du finder masser af busruter overalt i verden. Og det er måske den billigste rejsemåde af dem alle. Mange selskaber tilbyder luksusferier med bus, hvilket slet ikke er så galt. Her er der tale om lækre busser med gode faciliteter, hvor man rent faktisk sidder godt. Muligheden må ikke udelukkes helt, for der kan være penge at spare.
Skriv et svar