Med disse otte apps kan du spare stort på den kommende ferie, uanset om du skal på skiferie eller drager mod varmere himmelstrøg.
Mikonomi.dk har samlet deres favorit apps, så du får det absolut bedste ud af din destination.
1. SKYSCANNER – TIL AT BESTILLE REJSEN
Første trin mod en rejse der ikke ødelægger budgettet, er at finde en god pris på selve rejsen. Med Skyscanner kan du nemt sammenligne priser på fly til vinterens rejse, på netop den afgang der passer dig bedst. Foretrækker du at køre, kan du også benytte deres service til at finde en billig lejebil.
Det der gør Skyscanner ekstra brugbar er, at du kan oprette en prisagent med din udvalgte destination og datoerne for din tur, og så holder appen øje med prisændringer på netop den rute. Du kan også vælge at benytte lavpriskalenderen, hvis du er fleksibel omkring rejsedagene.
Hvis du ikke har besluttet dig for en specifik destination endnu, kan du finde inspiration ved hjælp af ‘everywhere’ funktionen, hvor Skyscanner kommer med anbefalede rejser i dit valgte datointerval. Når du har besluttet dig for en rejse, er det nemt at booke og betale for din ferie direkte i appen.
2. TRIVAGO – FIND OVERNATNINGEN BILLIGST
Når du skal booke feriens overnatning, kan du med fordel sammenligne hotellernes priser, inden du reserverer. På Trivago bliver du ikke kun præsenteret for en lang række hoteller, men du kan også se hvor det enkelte hotel kan bookes billigst. På denne måde er du sikker på, at finde det rette hotel til den bedste pris.
Med Trivagos app kan du finde din overnatning på farten. Hvis du ikke har fundet det rette hotel inden du ankommer til destinationen, kan du blot slå lokalitetstjenesten til, for at se overnatningsmuligheder i nærheden. Du kan desuden finde gode last minute tilbud på ledige hoteller.
Trivago dækker nu over 190 lande og sammenligner priser fra mere end 200 forskellige bookingsider verden over. Der er derfor gode chancer for, at du med denne app kan finde en passende overnatning til vinterens ferie – og tilmed til billige penge.
3. ACCUWEATHER – HOLD ØJE MED FERIEVEJRET
Uanset om vinterens ferie står på sol og varme eller sne og skibakker, er vejret ofte en afgørende faktor for, hvor god en ferie det bliver. Der findes mange vejr apps på markedet, men kun få er så præcise og detaljerede som AccuWeather.
Med denne app kan du naturligvis finde de obligatoriske informationer om temperatur, nedbør og vindforhold for samme dag og op til 15 dage frem. Det unikke ved denne app er dog, at du kan se destinationens vejrudsigt helt ned til minuttet over de næste par timer.
Du kan desuden slå notifikationer til, så du får besked, hvis vejret pludselig skifter, eller hvis der er noget særligt, du skal være opmærksom på. Er der eksempelvis en voldsom storm på vej, vil du modtage en besked herom, og du kan tilmed følge dens færd på det animerede radarkort i appen.
4. FREE WIFI FINDER – SÅ DU SPARER MOBILDATA
iTunes | Alternativ fra Google
Med Free WiFi Finder er det slut med at lede forgæves efter en lokal cafe med en anstændig internetforbindelse. Med denne app finder du hurtigt et WiFi hotspot i over 50 lande, så du undgår at kaste en masse penge efter data når du er på ferie.
Du kan enten benytte din telefons lokationstjeneste eller du kan søge efter en specifik by, for at få præsenteret en liste over anbefalede hotspots. Du behøver ikke at have internetforbindelse for at finde et lokalt hotspot, da din telefon lagrer lokationerne på din enhed ved download af appen.
For hvert hotspot på listen, kan du finde oplysninger om adresse og kontaktoplysninger, samt finde andre brugeres anmeldelser af den givne forbindelse. Du opfordres i øvrigt til at oprette nye hotspots efterhånden som du finder nogle, for at hjælpe andre i samme situation.
5. Valuta+
Én ting er at valutakurserne konstant ændres, en anden er, at hovedregning med decimaltal er svært for de fleste. Med den rette valutaomregner er det derfor lidt nemmere at regne den præcise pris ud, når du står og forhandler om en vare på et lokalt marked i udlandet.
Valuta+ er en simpel og overskuelig valutaomregner, der gør det muligt at omregne priser til og fra mere end 170 forskellige valutaenheder. På appens startskærm kan du selv sammensætte en liste over de valutaenheder du benytter oftest – og rette i den efterhånden som du opdager nye destinationer.
Hvis du ikke ved, hvilken valutaenhed der benyttes, kan du bruge din lokalitetstjeneste til at afgøre den lokale valuta. Du kan desuden omregne valutaenheder uden at telefonen er forbundet til internettet, og kursen er naturligvis altid opdateret så du opnår det mest præcise resultat.
6. GOOGLE OVERSÆT – TIL OVERSÆTTELSE ON THE GO
Du kender med garanti Google Translate i forvejen, men kun de færreste ved, hvor brugbar deres app er. Du kan selvfølgelig oversætte hele sætninger som du plejer, men med appen kan du oversætte til over 52 forskellige sprog selvom du er offline.
Derudover kan du oversætte både billeder og tegn, mens du er på farten. Holder du dit kamera op foran et menukort eller et skilt på vejen, kan du få en lynhurtig oversættelse på op til 29 sprog. Tager du i stedet et billede og uploader til appen kan du få det oversat til hele 37 sprog samt i bedre kvalitet.
Hvis du befinder dig i et land der benytter et andet alfabet, kan du prøve at skrive tegnene på appens touch pad, og dermed oversætte eksempelvis kinesiske tegn til dansk. Du kan tilmed få oversat tale øjeblikkeligt til 32 sprog, ved at bruge telefonens mikrofon.
7. POSTKORTET – SEND PERSONLIGE HILSNER FRA DIN FERIE
Med Post Danmarks app ‘Postkortet’ slipper du for at sende det obligatoriske masseproducerede panoramabillede af by eller strand og kan i stedet gøre postkortet mere personligt med et af dine egne feriebilleder.
Du vælger et passende billede fra din telefon, som du ønsker at sende, og uploader det i appen. Her kan du tilføje effekter og tekst til selve billedet samt skrive en hilsen til modtageren. For at gøre det ekstra personligt kan du, ved hjælp af en QR kode, tilføje en kort videohilsen til dit postkort.
Når du er færdig med dit postkort, indtaster du modtagerens adresse samt vælger postkortets størrelse, som du kan få printet i A6, A5 og A4. Efter du har betalt i appen, lander postkortet hos modtageren inden to dage – hvis bestillingen er foretaget inden kl 16 på en hverdag.
8. TRYG PÅ REJSE – I TILFÆLDE AF UHELD
Trygs rejseapp er den ideelle rejsebuddy, da du her kan finde hjælp i tilfælde af pludselig sygdom, mistet bagage eller noget helt tredje, mens du er ude at rejse. Her er alle de nødvendige informationer samlet ét sted, og du kan hurtigt finde frem til den lokale ambassade, politistation eller hospital.
Du kan tilføje dine egne rejsedokumenter samt kontaktoplysninger på din nærmeste familie, til brug i et nødstilfælde. Du kan tilmed scanne familiens sygesikringsbevis, pas og kreditkort ind, så du har oplysningerne ved hånden hvis din pung eksempelvis bliver stjålet. Oplysningerne er naturligvis både krypteret og beskyttet med et personligt kodeord.
Hvis vinterens destination skal nås med bil vil du desuden blive glad for, at appen også er til stor hjælp ved eventuelle biluheld. Du kan nemt bestille vejhjælp og få anmeldt din skade til forsikringsselskabet, også selvom du ikke er kunde i Tryg.
Skriv et svar